De historie achter Het Gooi Bevrijd.

Het evenement Het Gooi Bevrijd is ontstaan doordat een groep vrienden uit het Gooi en omstreken het idee kregen om, in plaats van naar een bestaand evenement te gaan, op 5 mei zelf een rondje te gaan rijden met hun WO2 voertuigen.

Vervolgens in 2013 werd dit 'spontane 5 mei ritje" al een gebeurtenis van meer dan 20 voertuigen.

Omdat 2013 zo'n gezellige dag was geworden werd in 2014 besloten om de "Johan Schimmelrit" te organiseren. Het zou voor een ieder een onvergetelijke dag worden. Onder het toeziend oog van Gooi TV reden we een schitterende rit, een bezoek aan de Blaskowitz bunker en ter afsluiting een heerlijke BBQ en een mooi kampvuur.

De editie van 2015 werd er 1 die z'n weerga niet kende. 70 jaar geleden de bevrijding van Gooi en Vechtstreek was de aanleiding om van de 2015 editie een meerdaags evenement te maken. Er werd reclame gemaakt, er werden sponsoren gezocht, de Gooi en Eemlander verzorgde een "Bevrijdingskrant", We werkte nauw samen met  diversen gemeentes en Oranjeverenigingen, een locatie werd geregeld waar we meerdere dagen konden verblijven en de deelnemers een relaxed verblijf konden garanderen. Entertainment werd uit Engeland gehaald in de vorm van Natasha Armitage Harper, Paul Harper en Stephen Howell vergezeld door Alison Danylls. Dit alles onder de vleugels van de vereniging "Keep Them Rolling". 

En de kers op de taart: het ABC-tje van WW2 Veteranen :

Robert Izumi: G Company 3rd Batallion 506th PIR 101st US Airborne Division. USA.,

James Pyett: 17th Air Formation Signal Unit United Kingdom

Donald Somerville: 23rd Field Company, Royal Canadian Engineers. Canada.

Wat zijn we trots dat deze mannen meerdere dagen bij ons waren!

Om de sfeer te proeven van de diversen edities klikt u op de desgewenste editie.

 

 
 
 
E-mailen
Instagram