Welkom! Bij Het Gooi Bevrijd!!
 

 Elk jaar wordt het weer spannender welke veteranen er nog de mogelijkheid hebben om met ons de bevrijding van ons land mee te vieren. Het Gooi Bevrijd doet er alles aan om de veteranen die het nog mogelijk achten om als eregast op ons evenement te verschijnen  het zo comfortabel mogelijk te maken. Voor editie 2017 hebben we tot nu toe wederom wat grote namen te noteren. Uiteraard geldt geen garantie van aanwezigheid, dit alles op basis van leven en welzijn.

We zijn vereerd om u te kunnen melden dat Robert 'Bob' Izumi heeft zijn komst weer aangekondigd! Kijkt u voor zijn verdiensten onder het kopje "Onze Veteranen".

Uit het Verenigd Koninkrijk heeft David Teacher, D-Day & Ardennenoffensief veteraan. Zijn regiment 2474 RAF was een ground reconnaissance unit welke tijdelijke gesitueerd was in zuid Nederland. David heeft de onderscheiding "Bevrijding van Nederland" ontvangen. Helaas is het nog niet mogelijk geweest om een keer terug te keren naar Nederland. Tot nu........ ruim 70 jaar later.....

 

Naast Davis Teacher maakt ook Frank Tolley zijn opwachting. Deze veteraan was een Pilot Navigation bomber op de Lancaster bommenwerpers. In dienst van het 625 Squadron, deed hij meer dan 23 missies boven Duitsland en twee voor Operation Manna.

Ook van deze twee heren zijn de verdiensten te zien onder het kopje "Onze Veteranen"